“Equidad y calidad son dos caras de una misma moneda. No es imaginable un sistema educativo de calidad en el que no sea una prioridad eliminar cualquier atisbo de desigualdad.” LOMCE (Ley orgánica 8/13). 

El professorat ens esforcem per atendre la diversitat en l'àmbit educatiu, involucrem les famílies i la comunitat educativa en plans de rescat per als alumnes que van endarrerits, per a aquells que tenen dificultats d’aprenentatge o que són nouvinguts des d’altres països. Dediquem recursos i programes. Parlem de no discriminar i ensenyem que totes i tots som iguals i que hem de respectar la diferència. 

Tanmateix paraules «gai» o «lesbiana» són paraules que estan totalment estigmatitzades i prohibides a l’escola.

Què fem, doncs, amb tots aquells infants que potencialment tindran una orientació sexual o una expressió de gènere no normativa?

Què fem per incloure tots els models familiars i que tot l’alumnat se senti que el seu model familiar es tingut en compte?

Hem de començar a ser conscients que en cada escola, en cada aula, hi trobarem alumnes que sentiran que no encaixen en els models de gènere expressats com a correctes o del que expressen tenir els seus companys i/o companyes. És necessari proporcionar un entorn amable i de suport per a aquests infants i també per tal que la resta se n’adoni que hi ha diferències que ens enriqueixen a totes i tots.

El Programa Educatiu Escoles Rainbow té com a objectiu promoure el coneixement sobre diversitat afectiva i familiar en professorat i alumnat. 

Adreça

  • White Instagram Icon

© Copyright 2016 by  Escoles Rainbow. Proudly created with Wix.com

Avinguda del Marquès de l'Argentera, 22

08003 BARCELONA

Tel: +34 -456-7890

Email: EscolesRainbow@familieslg.org

Contacta'ns

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now